תזונה הוליסטית.
כבר מוכח ללא כל ספק שהמזון שאנו אוכלים משפיע על גופנו בצורה ישירה-ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות ושומנים הם המרכיבים של גופנו ואחראים לכל הפעילות האופטימאלית שלנו.
אך נשאלת תמיד השאלה, האם יש בנו יותר ממרכיבים אלו? ממה מורכבת המחשבה, הנפש, הנשמה?
הכוונה בתזונה הוליסטית לא תמיד ברורה לכל ולפעמים אף נשמעת תלושה מהמציאות החומרית בה אנו חיים.
מעט מידע תמיד נותן מזון למחשבה אבל האם המחשבה יכולה לתת מידע למזון? או האם במזון יש יותר מחומרים כימיים הזהים לגופנו?
בשנת 1999 הוכיח דר" מאסרו אמוטו כי יש יכולת להשפיע על מים דרך תפילות, קללות, ברכות, מוזיקה ומחשבות. בניסוי שערך גילה שדברים אלו השפיעו על המבנה המולקולרי של המים ושינו אותם ביחס לאנרגיה שספחו מהסביבה.
מיותר לציין שאחוז רב מגופנו מורכב ממים, כמו גם תזונתנו, ומה ההשלכות לכך.
רבות הפעמים שאנו אוכלים בהיסח הדעת, חוטפים משהו וממשיכים בדרכנו, או אוכלים במהירות הבזק ואף שוכחים ללעוס, ומקדימים לבלוע אותו לקיבתנו. אוכלים דברים שאין אנו מסופקים מהם או לחילופין ביודעין שהם פוגעים בנו ואף גרוע מכך אוכלים תוך כדי שאנו אכולים ברגשות אשם על עצם תזונתנו.
לדברים אלו ישנם השפעות גם על גופנו וגם על נפשנו בצורות שונות.
מערכת העיכול בהקשר ההוליסטי מקבלת יחס נרחב לכל איבר המרכיב אותה. מערכת זו מבטאת את יכולת ההתמודדות שלנו עם העולם החיצוני לנו.
הפה, הלשון ואזור הגרון לדוגמא, מיצגים את "טעם החיים", ואת מקומה של צ'אקרת הגרון המייצגת את דברי הלב. הפעולה הראשונית לעיכול (לאחר עצם המחשבה על כך) היא פעולת הלעיסה: רבים הפעמים שאנו אוכלים בחיפזון, ובצורת אכילה זו אנו פוגעים בבריאותנו משום שאין המזון מתעכל באופן מלא, דבר היכול להוביל להרגשת נפיחות, גאזים, צרבות, חוסר במרכיבים תזונתיים, עייפות ועוד. בנוסף, אין אנו נותנים מקום להודיה על מאכלנו ובכך גם הפסדנו את הערך המוסף האנרגטי אותו הזכרנו בתחילה ואת ההזדמנות "לטעום מהחיים".
הקיבה, אזור העיכול העיקרי, ברפואה הסינית תאפיין את אלמנט האדמה- היציבות. במקרים של אי איזון, אין הקיבה מסוגלת לקבל או לעכל את האוכל כמו שצריך, מה שיכול לגרום לעצירות או שלשול ותחלואים נוספים. והשאלה הנשאלת היא, באיזה אופן אנו "מעכלים" את חיינו?
גם לכבד, כיס המרה, לטחול, המעי הגס והדק ישנם תפקידים הוליסטיים שונים המקשרים אותם לתזונה הוליסטית ומזונות המתאימים אנרגטית להם.
כך שבזמן שאתם חותכים עגבנייה, או מכינים עוף למרינדה כדאי להשקיע מעט מחשבה על התועלת שבכך,להודות על כך ולאכול בשמחה ולא רק בתאווה.....
כבר מוכח ללא כל ספק שהמזון שאנו אוכלים משפיע על גופנו בצורה ישירה-ויטמינים, מינרלים, חלבונים, פחמימות ושומנים הם המרכיבים של גופנו ואחראים לכל הפעילות האופטימאלית שלנו.
אך נשאלת תמיד השאלה, האם יש בנו יותר ממרכיבים אלו? ממה מורכבת המחשבה, הנפש, הנשמה?
הכוונה בתזונה הוליסטית לא תמיד ברורה לכל ולפעמים אף נשמעת תלושה מהמציאות החומרית בה אנו חיים.
מעט מידע תמיד נותן מזון למחשבה אבל האם המחשבה יכולה לתת מידע למזון? או האם במזון יש יותר מחומרים כימיים הזהים לגופנו?
בשנת 1999 הוכיח דר" מאסרו אמוטו כי יש יכולת להשפיע על מים דרך תפילות, קללות, ברכות, מוזיקה ומחשבות. בניסוי שערך גילה שדברים אלו השפיעו על המבנה המולקולרי של המים ושינו אותם ביחס לאנרגיה שספחו מהסביבה.
מיותר לציין שאחוז רב מגופנו מורכב ממים, כמו גם תזונתנו, ומה ההשלכות לכך.
רבות הפעמים שאנו אוכלים בהיסח הדעת, חוטפים משהו וממשיכים בדרכנו, או אוכלים במהירות הבזק ואף שוכחים ללעוס, ומקדימים לבלוע אותו לקיבתנו. אוכלים דברים שאין אנו מסופקים מהם או לחילופין ביודעין שהם פוגעים בנו ואף גרוע מכך אוכלים תוך כדי שאנו אכולים ברגשות אשם על עצם תזונתנו.
לדברים אלו ישנם השפעות גם על גופנו וגם על נפשנו בצורות שונות.
מערכת העיכול בהקשר ההוליסטי מקבלת יחס נרחב לכל איבר המרכיב אותה. מערכת זו מבטאת את יכולת ההתמודדות שלנו עם העולם החיצוני לנו.
הפה, הלשון ואזור הגרון לדוגמא, מיצגים את "טעם החיים", ואת מקומה של צ'אקרת הגרון המייצגת את דברי הלב. הפעולה הראשונית לעיכול (לאחר עצם המחשבה על כך) היא פעולת הלעיסה: רבים הפעמים שאנו אוכלים בחיפזון, ובצורת אכילה זו אנו פוגעים בבריאותנו משום שאין המזון מתעכל באופן מלא, דבר היכול להוביל להרגשת נפיחות, גאזים, צרבות, חוסר במרכיבים תזונתיים, עייפות ועוד. בנוסף, אין אנו נותנים מקום להודיה על מאכלנו ובכך גם הפסדנו את הערך המוסף האנרגטי אותו הזכרנו בתחילה ואת ההזדמנות "לטעום מהחיים".
הקיבה, אזור העיכול העיקרי, ברפואה הסינית תאפיין את אלמנט האדמה- היציבות. במקרים של אי איזון, אין הקיבה מסוגלת לקבל או לעכל את האוכל כמו שצריך, מה שיכול לגרום לעצירות או שלשול ותחלואים נוספים. והשאלה הנשאלת היא, באיזה אופן אנו "מעכלים" את חיינו?
גם לכבד, כיס המרה, לטחול, המעי הגס והדק ישנם תפקידים הוליסטיים שונים המקשרים אותם לתזונה הוליסטית ומזונות המתאימים אנרגטית להם.
כך שבזמן שאתם חותכים עגבנייה, או מכינים עוף למרינדה כדאי להשקיע מעט מחשבה על התועלת שבכך,להודות על כך ולאכול בשמחה ולא רק בתאווה.....
לבני רז-נטורופת N.D ומטפל בשיאצו.
מטפל באחת מקופות החולים הגדולות ובאופן פרטי באזור הקריות ונהריה
ליצירת קשר:0544-795940
מטפל באחת מקופות החולים הגדולות ובאופן פרטי באזור הקריות ונהריה
ליצירת קשר:0544-795940